Ahogy az előző bejegyzésből kiderült, a Szegedi Törvényszék kötelező jogi képviseletet írt elő számunkra. Ügyvéd hiányában elutasítják a keresetünket. Tájékoztattak arról is, hogy kérelmezhetjük pártfogó ügyvéd kirendelését a részünkre. Ezen felbuzdulva, ma kiderítettem a lehetőségeket. Szociális alapon lehet igényelni a területileg illetékes Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatánál (http://www.kimisz.gov.hu/submegyei). Az elbírálás jövedelmi és vagyoni helyzet alapján történik, hasonlóan a bíróságon kérvényezhető költségmentességhez. Két lehetőség van. Ingyenes (egy főre eső havi nettó 28500Ft-ig) és visszatérítendő (egy főre eső havi nettó 87118Ft-ig) támogatás. Előbbi egyértelmű, utóbbit egy éven belül 6 havi részletben lehet visszafizetni. A szükséges nyomtatvány tőlük beszerezhető, vagy az alábbi címről letölthető:

http://www.kimisz.gov.hu/data/cms2234/kerelemnyomtatvany_2011_09.pdf

Amint visszakerül a kitöltött nyomtatvány és a szükséges mellékletek, elbírálják a kérelmet. Akár azonnal, de néhány napon belül biztosan. Ha kedvező a döntés, egy listából lehet kiválasztani az ügyvédet. Nekem nagyon pozitív élmény volt a segítőkészség.

Szerző: bántom  2012.02.22. 18:17 2 komment

Címkék: per ügyvéd bíróság otp kamat kereset törvényszék chf

A bejegyzés trackback címe:

https://otppertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr334174007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CashFlowTérkép 2012.02.22. 18:45:27

Ez vicc???Miért teszik kötelezővé a jogi képviseletet??Ezzel mit akarnak elérni?Nem értem, ez milyen bíró, aki ilyet csinál????A jog és a bank közgazdászok a szervezet bűnözés fellegvárában vannak.De hát ugye tudjuk, hogy rettegjenek ők, mert azon bírák és közgazdászok akik az igazak azok segítenek nekünk.Figyeljetek.Nevelő papám mondta el az igazságot, és most egy kicsit úgy érzem magam.Azt mondta, hogy a zsidókat azért tudták elvinni, mert nem ellenkeztek, mert hitték, hogy ez csak egy játék, ebben a hittben nagyon sokan meghaltak és nagyon sokan meg gazdagodtak a hallottak vagyonából.és azokéból akiket elhurcoltak.Most megint ez játszódik, le a piszkos mocskos emberek kijátsszák a tiszta normális embereket.Egyet elfelejtenek, hogy mostanra okosabbak lettünk.

bántom 2012.02.22. 19:31:32

Sajnos ez a törvény 2006 óta. Nem a bíró tehet róla. Aztán, hogy ki rendelt ilyen törvényt? Ebbe felesleges lenne belemenni. Minden törvényes módon megpróbáljuk rendezni a dolgot. Ha nem megy, keresünk más megoldást.
süti beállítások módosítása