Ez is megvolt!
A média gyakorlatilag mindent megírt és kimondott amit kellett.
A legfontosabbak:

"A férfi szerint ezeket a feltételek azonbannem a hitelintézeti törvényben rögzített tételes és objektív módon határozták meg, a bank nem közölte, mikor, milyen körülmények esetén és milyen mértékben változtat az ügyleti kamaton, ezért erőfölényével visszaélve, tisztességtelenül járt el.

Álláspontja szerint a svájci frank alapú hitelek esetében a svájci jegybank alapkamatának mértéke a meghatározó az ügyleti kamat szempontjából, mivel az adósok a többi feltételhez kapcsolódó kockázatot az árfolyamváltozáson keresztül fizetik meg."

Én a részemről sikerként könyvelem el, hogy komolyan veszik az ügyet, hiszem a bíróság el is utasíthatta volna a keresetet, a bank kérésének megfelelően. Már, ha igazuk lett volna. 

Nehezen tudom értelmezni, hogy a bank képvisejője nem jött el. Vajon felfogták a helyzet súlyosságát, vagy maguknak és egymásnak sem merik bevallani, hogy nagy a baj? Bármi legyen is a majdani jogerős ítélet, az vitán fölül áll, hogy a szerződés hiányos.

Nem vagyok biztos benne, hogy nem volt ott az ügyvédjük. Volt ott egy ember, aki közöttünk várakozott és megnézte a tárgyaló mellett kifüggesztett táblát is, de nem jött be a terembe. Így mondjuk maradt elég szék leülni. Végül ez az illető velünk egy időben hagyta el a bíróság épületét. Végül is mindegy.

Néhány hivatkozás a médiából:

http://www.jogiforum.hu/hirek/26939

http://privatbankar.hu/penzugyek/egyelore-eredmenytelen-az-otp-elleni-maganper-243516

http://vtvszeged.hu/hun/sa_hirek/i_szeged_2/i_jelzaloghitel:_pert_inditottak_a_bank_ellen_3740/t_Jelz%C3%A1loghitel%20Pert%20ind%C3%ADtottak%20a%20bank%20ellen/index.html

Elnapolt tárgyalás: az OTP-t perli egy domaszéki házaspár

Perlik az OTP-t egyoldalú kamatemelés miatt

Ezek valamiért már nem működnek:

http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=162&v_id=11479
(
11:23-tól)

http://mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id%3D18142 
(7. perctől) Módosítottam, mert rossz volt a link.

Szerző: bántom  2012.01.06. 11:55 Szólj hozzá!

Címkék: per bíróság szeged kamat tárgyalás kereset chf tisztességtelen

A bejegyzés trackback címe:

https://otppertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr293523889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása