Hétfő óta borzolja a kedélyeket egy Európai Bíróság által hozott ítélet devizahitel ügyben. Az ügy annyira jelentéktelen, hogy meg sem ütötte volna az ingerküszöbömet, ha nincs ekkora felhajtás körülötte. Vételi-eladási árfolyam azaz konverziós díj. A tét milliónként pár száz forint a törlesztésben. Szóra sem érdemes.

Fontosabb része az ügynek, hogy egyértelművé tette a bíróság, törekedni kell a szerződések érvényben tartására. Ez minden fogyasztó jól felfogott érdeke. A általános vélekedés ellenére én ezzel egyetértek. Korábban többször kifejtettem, hogy mennyire szerencsétlen helyzet lenne bank és adós számára egyaránt a kölcsönszerződések egyenkénti vagy tömeges érvénytelenítése. Az adósoknak hirtelen annyi pénzt kellene visszafizetni, amennyi a világon nincs, a bankoknak meg hatalmas fedezetlen hitelállományuk keletkezne, ami szintén beláthatatlan következményekkel járna.

Szerző: bántom  2014.05.04. 21:24 Szólj hozzá!

Címkék: per bíróság bank hitel otp kamat legfelsőbb bíróság deviza jelzálog devizahitel chf tisztességtelen kúria pertársaság libor

A bejegyzés trackback címe:

https://otppertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr336117977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása