Igazi mérföldkőhöz értünk az oknyomozó újságírás történetében:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/15/tularazzak_frankhiteleiket_a_bankok/
Az én véleményem szerint ennél sokkal jobban túlárazták a hiteleket. Inkább 3-5%-ról van szó. Bankonként eltérő lehet. Egyébként milyen beteg dolog azért kamatot emelni, mert a bank olyan embereknek ad hitelt akik nem tudják azt visszafizetni és ennek költségét a fizető adósokra terheli. Ezzel a logikával spirálba kerülünk és mindenki sorra kerül, csak idő kérdése. 
Olyan legendák is keringenek manapság, hogy ha sokan lépnek be az árfolyamrögzítésbe, az növeli a kockázatokat és kamatot fognak emelni a bankok. Így egy fillérrel sem csökken a havi törlesztés, de nő a tőke. Én nem tudok olyan okot, ami meggátolná ebben őket. Csak gratulálni tudok a kormánynak!
Gyors számolás: Ha csak 15 százalékkal alacsonyabb törlesztők lennének indokoltak (szerintem inkább 35-40%) az azt jelenti, hogy kb. 35 hónapnyi rémálommal számolva (válság), akinek 5 havi (szerintem kb. 12hó) elmaradása van, igazából még egy fillérrel sem tartozik a banknak. Ez így nagyon zagyvaság?

Szerző: bántom  2011.08.15. 13:56 Szólj hozzá!

Címkék: index bank hitel újságírás otp kamat deviza alapkamat chf pertársaság

A bejegyzés trackback címe:

https://otppertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr693155173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása